Τα νέα μας

Case study - Ωραιόπολη

oraiopolh

Τα παντοπωλεία "η ωραιόπολη" επιλέγουν PRISMA Win για την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων


" 'Εχοντας επί σειρά ετών στελεχώσει το εργατικό προσωπικό του παντοπωλείου ΩΡΑΙΟΠΟΛΗ και έχοντας εργαστεί με πολυάριθμα συστήματα μηχανογράφησης, πλέον μπορώ να επιβεβαιώσω πως οι λύσεις μηχανογράφησης της Megasoft είναι αδιαμφισβήτητα καινοτόμες. Προάγουν πρωτίστως την αποτελεσματικότητα μέσω της ταχύτητας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση."

-Γεώργιος Καζάκος-

H επιχείρηση

H οικογενειακή επιχείρηση Ωραιόπολη βρίσκεται στην Καλλιθέα και δε γίνεται να μην την προσέξει κανείς ενώ βαδίζει επί της οδού Ανδρομάχης. Πρωτότυπη εμφάνιση από εικόνες μιας άλλης εποχής, τότε που τα προϊόντα ήταν πιο αγνά, πιο φυσικά και η επικοινωνία με τον πελάτη πιο άμεση, πιο αυθόρμητη, πιο ζεστή…αυτό είναι η Ωραιόπολη. Ένα super market στο σήμερα με όλες τις αξίες του χθες αναλλοίωτες. Ξεκίνησε ως μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση που χάρη στη συνέπεια των ιδιοκτητών και την αγάπη των πελατών της μεγάλωσε, επεκτάθηκε και πλέον εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας μέσα από 2 καταστήματα.
Τα παντοπωλεία η Ωραιόπολη στηρίζουν επί σειρά ετών με συνέπεια τα ελληνικά νοικοκυριά προσφέροντάς τους μία ευρεία γκάμα προϊόντων στην καλύτερη ποιότητα και στη χαμηλότερη τιμή. Τα φρέσκα προϊόντα, η άψογη διαρρύθμιση και η καθαριότητα των 2 καταστημάτων, σε συνδυασμό με τη φιλική και πάντα χαμογελαστή εξυπηρέτηση των ανθρώπων της συνέβαλλαν στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες που σε κάθε τους επίσκεψη στην Ωραιόπολη απολαμβάνουν μία θετική εμπειρία αγορών! Επιπλέον, για εκείνους που έχουν έντονη καθημερινότητα, πολύ περιορισμένο χρόνο και η επίσκεψη στο super market είναι περισσότερο πρόβλημα παρά ευχαρίστηση, η Ωραιόπολη πολύ σύντομα θα προσφέρει τη δυνατότητα online αγορών μέσω του νέου ηλεκτρονικού της καταστήματος και φέρνει στην πόρτα τους την παραγγελία τους την ημέρα και την ώρα που επιθυμούν να παραλάβουν. Στο ανακαινισμένο και ευχάριστο περιβάλλον της Ωραιόπολης, τα καθημερινά ψώνια μετατρέπονται από υποχρέωση σε διασκέδαση, από ρουτίνα σε ευχάριστο διάλειμμα!

 

Οι ανάγκες και η λύση

Η γρήγορη εξυπηρέτηση στα ταμεία, η βελτίωση της ροής σε κάθε κατάστημα, ο έλεγχος και ο συντονισμός όλων των λειτουργιών, οδήγησαν την επιχείρηση στο να επενδύσει σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα. Συγκεκριμένα, και για τα δύο καταστήματα επιλέχθηκε η ολοκληρωμένη μηχανογραφική λύση της Megasoft που εξυπηρετεί άψογα τις λιανικές πωλήσεις, ενώ παρακολουθεί όλο το εμπορικό κύκλωμα συνολικά της επιχείρησης.  Για γρήγορη εξυπηρέτηση σε όλα τα ταμεία και των 2 καταστημάτων εγκαταστάθηκε η POS εφαρμoγή PRISMA Win Kiosk & Retail που προσφέρει ταχύτατη έκδοση αποδείξεων με τη χρήση barcode, παρακολουθεί τα υπόλοιπα της αποθήκης του καταστήματος, διαθέτει πρόταση παραγγελίας βασισμένη στις πωλήσεις της προηγούμενης περιόδου και διαχειρίζεται τις παραλαβές. Η εφαρμογή συνδέεται με τα ζυγιστικά του καταστήματος για την καλύτερη διαχείριση των ζυγιζόμενων ειδών και των ειδών του οπωροπωλείου και μεταφέρει αυτόματα την πληροφορία από τις ζυγαριές στο pos για άμεση έκδοση της απόδειξης.
Οι εμπορικές σχέσεις με τους προμηθευτές, αλλά και με τους πελάτες χονδρικής είναι ξεκάθαρες και υπάρχει πλούσιο ιστορικό για τις προηγούμενες συναλλαγές όσον αφορά τις ποσότητες και τις τιμές αγοράς κάθε είδους. Η εμπορική εφαρμογή PRISMA Win Maximum διαχειρίζεται όλες τις εκφάνσεις της εμπορικής δραστηριότητας, από την προσφορά, την παραγγελία και την παραλαβή των ειδών, έως την καταχώρηση του Δελτίου Αποστολής και του Τιμολογίου επιτυγχάνοντας ασφάλεια συναλλαγών.
Η εμπορική διαχείριση συνδέεται με τις POS εφαρμογές στα καταστήματα για τον αυτόματο συγχρονισμό των αρχείων των πελατών, των κινήσεων, των τιμοκαταλόγων και της αποθήκης. Με τη μέθοδο αυτή, όταν αλλάζουν οι τιμές των ειδών στην εμπορική διαχείριση, ενημερώνονται αυτόματα τα είδη και στα 6 POS των καταστημάτων. Αντίστοιχα, τα POS αποστέλλουν στην εμπορική διαχείριση τις πωλήσεις της ημέρας κι έτσι οι επιχειρηματίες έχουν ανά πάσα στιγμή εικόνα για τον τζίρο κάθε καταστήματος, τις πωλήσεις, τις πληρωμές κτλ.

Για τον σωστό εφοδιασμό των ραφιών με τις κατάλληλες ποσότητες από κάθε είδος χρησιμοποιήθηκε η SaaS λύση PRISMA Win Live που εξυπηρετεί την εσωτερική παραγγελιοληψία των 2 καταστημάτων από την κεντρική αποθήκη. Οι υπάλληλοι του καταστήματος σημειώνουν τις ελλείψεις από τα ράφια, τις καταχωρούν στην εφαρμογή στη φορητή τους συσκευή και τις στέλνουν με τη μορφή παραγγελίας στην αποθήκη. Με την εφαρμογή PRISMA Win Live γίνεται και η απογραφή από όλους τους χώρους της επιχείρησης (κατάστημα-αποθήκη), ενημερώνοντας αυτόματα την εμπορική διαχείριση (back office) για τα αποθέματα των ειδών. Με τον τρόπο αυτόν, όλο το streamline από τον προμηθευτή στον πελάτη γίνεται ομαλά με αποτέλεσμα τη ύπαρξη πάντα σωστού αποθέματος στα καταστήματα.
Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες στην Ωραιόπολη, επιβραβεύεται στην πράξη με ένα σύστημα συλλογής και εξαργύρωσης πόντων που μεταφράζονται σε εκπτώσεις σε κάθε τους αγορά από τα καταστήματα με το module  Loyalty Card Online.

 

Τα οφέλη


Η ολοκληρωμένη μηχανογραφική λύση PRISMA Win της Megasoft έδωσε στα παντοπωλεία "Ωραιόπολη" μια σειρά από οφέλη όπως:
• Οργάνωση και συντονισμό όλων των τμημάτων της επιχείρησης μέσα από μια ενιαία λύση
• Εύκολη και άψογη παρακολούθηση αποθήκης
• Ευελιξία στον ανεφοδιασμό των ραφιών μέσω της εσωτερικής παραγγελιοληψίας
• Εύκολη απογραφή με ενημέρωση του back office
• Έλεγχος ταμείου και βαρδιών ανά κατάστημα
• Άμεση και πραγματική γνώση για τις πωλήσεις ανά είδος
• Σύννομη λειτουργία και αυτόματη προσαρμογή της εταιρείας στις εκάστοτε φορολογικές αλλαγές
• Επιτάχυνση των διαδικασιών για πελάτες και προσωπικό
• Άψογες σχέσεις με τους πελάτες που διαρκώς αυξάνονται

 Μάθετε τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές PRISMA Win για τη δική σας επιχείρηση Ζητήστε μια παρουσίασηΔημοσιεύτηκε: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Περισσότερες Πληροφορίες. Ναι